Vilken behandling passar mig?​

Här går jag igenom lite av de olika behandlingarna och förklarar vad som passar olika hudtyper. 

En hy som har mer talgproduktion och upplevs lite fetare och lättare får pormaskar oftast i T-zon som panna, näsa och haka. Det kan också vara en blandhy med fetare T-zon men med känsligare partier som kinder.

Djuprengöring med ultraljudsrengöring

Ultraljudsrengöring passar ALLA! oavsett hud och ålder. Med ultraljudsrengöring sker portömning smärtfritt och snabbt. För personer med fet hy/pormaskar passar att gå på regelbundna ansiktsbehandlingar där man jobbar med djuprengöring med ultraljudsrengöring. Man kan välja mellan ansiktsbehandling 60 eller 75 minuter.

Diamantslipning

Diamantslipning även kallad mikrodermabrasion är en behandling där huden slipas med apparatur. Om huden känns lite ojämn i strukturen (ojämn när man stryker med fingrarna på näsan, pannan) så passar diamantslipning jättebra. Diamntslipning kan göras i hela ansiktet för att få en exfoliering och sätta igång cirkulationen i huden, huden upplevs slätare och jämnare redan efter en behandling. Pormaskar går lättare att få upp med microdermabrasion. Det blir även förbättringar på de som har haft acne som gett nya färska acneärr, dvs där ärren är lite blå/röda. Då man gör diamantslipning på nya acneärr kan man bleka dem samt göra att de slipper bli mörka fläckar då huden utsätts för sol. Man kan lägga in diamantslipning mellan klassiska ansiktsbehandlingar med ultraljud och portömning för bättre resultat.  Jag brukar inte kombinera ultraljud och diamantslipning i samma behandling då man använder ånga i kombination med ultraljud men undviker ånga vid diamantslipning. Jag har sett fina resultat på färska acneärr där kunderna går på kur med diamantslipning på 4-6 behandlingar med 3-4 veckor mellan behandlingarna.

Retinolpeel 

Retinolpeeling som är en A-vitamin peeling  är den kraftfullaste peelingen på salongen och avflagning kommer efter dag 3-4. Efter Retinolpeelingen har man en lenare, renare och slätare hud och Retinol är en av de dokumenterat bästa antiage ingredienserna idag. Det är tack vare det högre koncentratet av A-vitamin som är i Retinolbehandlingen som man får det fina resultatet. Behandlingen är helt smärtfri. Retinol torkar även ut akne och fet hy och passar även kunder som inkaplad akneutslag och vuxenakne. 

BioRepeel

BioRepeel främjar cellförnyelsen genom att exfoliera hudens översta lager vilket ger en ny lyster. Behandlingen tar bort döda hudceller, minskar porer, behandlar akne och återfuktar huden. BioRepeel har även anitageeffekt och minskar fina linjer samt  stimulerar kollagenproduktionen. (BioRepeel är uppbyggd som PRX men passar  även bra på en fetare hudtyp och akne)

Detox luxury treatment

Om Du vill unna Dig en lyxig ansiktsbehandling på 90 min som riktigt fräschar upp huden och gör rent varenda por i ansiktet rekommenderar jag Detox luxury treatment. I behandlingen ingår bara specialprodukter som detoxar och renar huden från djupet. AHA rengöringen doftar underbart och rengör huden, enzympeelingen blandas till ett härligt mousse som penslas på för att ligga under tiden ångan värmer upp huden inför ultrajudsrengöringen. Därefter masseras detoxampullen in och följs av en  syregivande bubbelmask. Behandlingen rekommenderas när man har mycket förstorade porer  som lätt täpps till och ger pormaskar eller om man bara vill ge huden en extra rengörande kick under en skön och lång behandling. Njut!

En acne-hud är fetare i större partier o har ofta acneutslag spridda i ansiktet eller i olika områden av ansiktet. Här är det viktigt med talgreglerande hudvårdsprodukter men som inte torkar ut. Använder man för starka produkter med alkohol torkar det ut och huden kan producera mer talg, man får en obalans helt enkelt. Jag rekommenderar alltid mina kunder produkter för att de ska få möjlighet till bättre och snabbare resultat.

Klassisk ansiktsbehandling

Det kan vara bra att börja med en klassisk ansiktsbehandling 60 eller 75 minuter där man lägger tiden på djuprengöring och portömning och därefter lägga upp en plan vad som passar just Dig bäst.

AHA Kurer

Man kan tex göra AHA kurer som är kortare behandlingar där man gör AHA/BHA penslingar var 7-14 dag beroende på huden.

Retinolpeel och BioRepeel

Retinolpeelingen med Exuviance samt BioRePeel är två lite mer avancerade peelingar där man jobbar med A-vitaminsyra och TCA som är bra och effektivt vid aktiv akne då de torkar ut aknen och hjälper det underliggande att komma upp till ten. Retinolpeelinen och BioRepeel ska ej göras då man går på läkemedelsbehandlad acne som Roaccutan mm. Behandlingarna är antiinflammatoriska och lugnar ner en inflammerad och röd aknehud. Retinolpeeling och Biorepeel kan göras som en kur på 1-3 behandlingar med en månads mellanrum. 

Hör Du till dom som älskar solen och har solat lite för mycket. Hyperpigmenteringar kommer ofta när vi varit  oförsiktiga och inte skyddat oss tillräckligt när vi varit ute. Solfläckar/solaris lentigo/solaris är runda prickar eller fläckar som kommer på kindben, näsrygg, handryggar och kommer efter lång tids solexponering. Dessa är ofarliga men kosmetiska och kan behandlas med cryo på handryggar.  Hyperpigmenteringar som är hormonellt betingade dvs kommer under graviditet/amning/p-piller kallas melasma och visar sig som större fläckar i pannan, kinder, överläppen. Man får en överproduktion av melanin i huden. Melasma blir alltid mörkare under sommaren och när vi är i solen och är svåra att få bort. Pigmenteringar ligger i flera lager och kan ligga djupt i huden och tar därför lite tid för att minska och bleka.  Nu finns MeLine på salongen som både behandlar, bleker och förebygger hyperpigmenteringar och behandlar  både melasma och solfläckar med jättefina resultat. MeLine är idag det mest effektiva och som visar bäst förbättring på pigmenteringar och hyperpigmenteringar. Vänta inte med att boka Din behandling.

MeLine

MeLine är ett  är specialiserade på just hyperpigmenteringar. Kliniska och medicinska studier med MeLine visar minskning av pigmenteringar upp till 90-95% på 60-90 dagar med hemprodukter och kombination med salongsbehandling. Tidigare har hyperpigmenteringar varit svåra att behandla men resultatet med MeLine är verkligen fantastiska. Pigmenteringarna minskar och huden föryngras och får en klarare och finare hudton.  Produkterna används som ett kurprogram hemma och kan kombineras med andra hudvårdsprodukter. Kunden får börja med 3 produkter dag+natt+mask som ska användas hemma varje dag i 3 månader. 
MeLine salongsbehandling är en mycket effektiv behandling som tar 45 min. Den första och andra behandlingen görs med en månads mellanrum och den tredje behandlingen görs efter 6 månader. 
 

Retinolpeel

Retinolpeel är en A-viamin peeling som görs på salong och är effektiv på pigmenteringar. Rekommenderas att göra en kur på 3-4 behandlingar med en månads mellanrum. Retinol är kraftfullt exfolierande och avflagning kommer dag 3-4. Det är viktigt att huden får läka själv. Behandlingen har en uppljusande effekt på pigmenteringar och hudtonen. Retinol är även en av de bästa antiageingredienserna då det sätter igång cellförnyelsen och ge en ny hyd med ny lyster. 

 

I klimakteriet sjunker östrogennivåerna och vi tappar  mer av elasticiteten och kollagenet produceras inte lika mycket i kroppen längre. (gummisnodden och madrassen i huden förlorar spänst).Jag rekommenderar att man förebygger och underhåller huden med regelbundna behandlingar som är kollagenstimulerande och gärna i kombinationsbehandlingar för att jobba i olika lager i huden. Bra behandlingar som är kollagenstimulerande och hudföryngrande är PRX T33, microneedling (dermapen), HIFU högt intensivt fokuserat ultraljud. Kombinationsbehandlingar med fina resultat är HIFU+PRXt33, PRXT33 + microneedling, microneedling+ mesoduo. Alla behandlingar går att kombinera med fillers och  Botox, dessa görs då 2 veckor efter en microneedling/hifu-behandling.  Rätt utvalda produkter med aktiva igredienser som kollagen, retinol och dagkräm med solskydd hjälper också huden att bibehålla ett yngre utseende längre. 

PRX T33

PRX T33 är en djupgående kemisk peeling och är en  revolutionerande behandling som är hudföryngring utan nålar.  Behandlingen är smärtfri och ger ingen fjällning. Serumet masseras in i huden och ger en omedelbar förnyad lyster. Din hud får mer spänst och en jämnare hudton. Behandlingen minimerar fina linjer och rynkor. Vid en kur ser man att behandlingen ger en återfuktning på huden, linjer och rynkor minimeras och det ser ut som man backat åldrandet några år, huden blir mer plumpad.  Se mina före och efterbilder på sociala medier som instagram. PRX kombineras gärna med botox, fillers och microneedling då PRX fungerar som en booster till övrig behandling. 

.HIFU

HIFU högt intensivt fokuserat ultraljud är en apparatur som jobbar i djupare lager av huden.  Värmen från ultraljudet stimulerar bildandet av nytt kollagen.  Maskinen retar muskler och kollagenfibrer som gör att de tajtar till sig. Man känner detta direkt vid behandlingen. Behandlingen upplevs som lite stickande i huden och man kan blir lite öm efter, som träningsvärk. HIFU passar bäst där man tappat lite fasthet som kinder och under hakan.  Man ser en förbättring direkt efter en behandling men kollagenproduktionen fortsätter upp till 3-6 månader efter en behandling. HIFU går bra att kombinera och lägga in i en klassisk ansiktsbehandling eller kombinera med PRX (se mina före och efterbilder på instagram).

NYHET! Mesoduo skinbooster utan nålar

Mesoduo är en ny smärtfri behandling utan nålar. Med revolutionernade slussas aktiva ämnen ned i huden för att bromsa hudens åldrande, öka volumförlusten i ansiktet och näringsämnen tas effektivt upp av huden.Behandlingen reducerar uppkomsten av rynkor och åldersfläckar och blir en skinbooster. 


Retinolpeel

Retinolpeel passar Dig  som vill ha en snabb exfolierande behandling där A-vitamin är den mest kraftfulla kemiska peel som erbjuds på salongen. A-vitamin är cellstimulerande,  hudföryngrande och minimerar fina linjer och pigmenteringar då den har lite blekande effekt. Retinolpeel passar även kunder med vuxenakne och lite fetare hy då den har lite uttorkande effekt på akne. Behandlingen är snabb och görs på salongen där serumet penslas på huden och kunden får sedan gå och tvätta av den efter 6-8 timmar. Avflagning sker efter dag 3-4 och efter ser man ny fräsch hud framträda. Behandlingen är helt smärtfri.
 

Microneedling

Microneedling är mycket populär behandling där man jobbar med nålning av huden. (även kallad Dermapen) Med microneedling gör små fina kanaler i huden där man slussar in serum och ämnen tex hyaluron som är fuktbindaren. Microneedling är också kollagen och elastinstimulerande och man ser en fin lyster från första behandlingen. Man kan lägga in och göra microneedling mellan vanliga behandlingar för att ha underhåll eller göra microneedling kur med 6-8 behandlingar för att få ett snabbare och synligare resultat. Behandlingen passar  alla som vill få upp lyster, fasthet och få bort fina linjer. Microneedling går bra att kombinera med AHA och PRX T33 syror som ger behandlingen extra skjuts med både lyster och stuns. Se kombinationsbehandling med microneedling+ AHA och PRXT33+microneedling. 

Plasma

Plasma är en behandling där jag kan erbjuda ögonlockslyft utan kirurgi. Med en liten penna med steril engångsnål jobbar jag med olika punktsystem för att få en uppstramning av huden. När man har skrynkliga ögonlock som det är svårt att lägga ögonskugga på så är detta en snabb behandling. Då huden är tunn runt ögonen och man får en svullnad rekommenderas att man gör plasma på torsdag och är hemma över helgen. Svullnaden har i regel gått ner till på måndag/tisdag.  Skorporna som bildas ska man INTE pilla bort, då de får trilla bort av sig själv.

Då Rosacea och känslig hud är reaktiv hud som snabbt reagerar på olika produkter, dofter mm så använder jag bara speciella hudvårdsprodukter i detta ändamål.

Ansiktsbehandling

Det går bra att boka in sig på vanlig klassisk ansiktsbehandling 60 min jag gör då en lymfdränerande massage som är speciellt anpassad för rosacea och känslig hud. Många av mina kunder med rosacea väljer ansiktsbehandling med LED där blåljuset från apparaturen lugnar rodnad och hjälper huden att lugna inflammationen i huden.

Män har lite annan hud delvis pga att de har skäggväxt. Skäggväxten kan göra huden mer känslig och ibland även mer inflammerad. Jag ser män med både hög talgproduktion samt förstorade porer men likaväl med känslig och irriterad hud, även uttorkad av för starka produkter. På senare tid har det kommit mycket nya produkter och serier som riktar sig till just män. 

Ansiktsbehandling

Här rekommenderas klassisk ansiktsbehandling 60 min eller ansiktsbehandling med ultraljud för att smärtfritt få bort pormaskar på ex näsa.

Retinolpeel

Retinolpeel passar män som har fetare hy eller acneutslag då den är lite uttorkande och bra på även djupa acneutslag. Män kan välja samma behandling som de olika ovan beskrivna,  jag väljer ut de produkter som passar kunden vid varje tillfälle.

Milier är små vita knoppor under huden. De kan komma på kinder, runt ögonen. Ofta har man flera stycken i området. Milier är ofarliga men kan vara kosmetiskt störande.  De går ej klämma ut då de saknar egen por (jämför med en pormask som har en egen utförsgång)

Diatermi

Bästa och snabbaste sättet är att ta bort dem är med diatermi. Diatermi jobbar med lågfrekvent ström, man lägger den sterila nålen på milien och duttar med nålen på milen. Behandlingen går fort.  Kroppen tar sedan hand om slaggprodukten och de försvinner av sig själv och inom några dagar syns resultatet. Milier kan återkomma och beroende på hur mycket man har kan man behöva mer än en behandling. (Att ta bort milier med lancett och klämma är tidskrävande och rekommenderas inte).

Små röda kärl på näsvingar, kinder, haka uppkommer ofta när huden är förtunnad och kärlen blir mer framträdande dels pga ålder, rökare, ärftlighet. 

Diatermi

På små tunna kärl är diatermi väldigt effektivt. Med den lågfrekventa strömmen lägger man nålen på kärlet och prickar. Det sticker i huden men gör inte ont. Kärlet drar då ihop sig och blir lite vitt. Beroende på huden och tjockleken på kärlen kan det behövas flera diatermibehandlingar.

Dessa små ofarliga ”taggar” sticker ut någon mm från huden och är rörliga. Mest förekommande på halsen. 

Cryo

Skintags/hudflikar går snabbt och effektivt att frysa bort med cryo. Området rengörs och man kör frysning några sekunder ibland upprepas behandlingen. Skintagen dör och ramlar av sig själv bort efter några dagar.

Ålderssolfläckar får de flesta pga för mycket solande, solskador om kan ha skett för 20-30 år sedan.  utan solskydd. Fläckarna/prickarna kommer ofta på kindben, näsrygg och handrygg där vi exponerats för sol. Dessa är ofarliga men kan upplevas missprydande. 

MeLine

MeLine är det första och enda hudvårdsserien som är specialiserade på behandling av hyperpigmenteringar som ojämn hudton, melasma och mörka fläckar. Kliniska studier visar att MeLine kan reducera en synlig ojämn hudton med upp till 90-95% i loppet av 60-90 dagar. Produkterna finns för alla hudtoner Bäst resultat ses vid kombination av produkter och salongsbehandling. (se även text under pigmentering) Behandlingarna tar 45 min och man gör nr 1 och 2 inom en månad, om man behöver göra en tredje behandling kan man göra den efter 6 månader. 

Retinolpeel

Retinolpeelär en A-vitamin behandling som är hudföryngrande och har en blekande effekt på pigmenteringar och solfläckar. Pga pigmenteringarna ofta ligger djupare i huden krävs flera behandlingar. Retinolpeel kan göras i kur med 3-4 behandlingar med en månads mellanrum. 

AHA + microneedling

AHA syror i kombination med microneedling ger fin struktur på hela huden och man kan jobba extra på pigmentfläckarna så att det bleks och blir mindre synliga för varje behandling.

Cryo

Vid enstaka solfläckar kan man använda frysning, cryo för att ta bort pigmentering tex på handryggar.  (ej melasma)

 

Då sjukvården inte längre tar bort kosmetiska förändringar är man hänvisad till hudterapeuter. Kolla alltid upp din förändring på vårdcentralen så att de får ställa diagnos vad det är, att den är ofarlig och OK att ta bort. Om det är något som läkaren vill ta prov på så går ju det bra innan.

Cryo

När man fått ok från läkaren samt bedömning av vad det är och att det är ok att göra frysning går det bra att boka in sig på cryo. Priserna är beroende på storlek pga cryopennan kostar för varje sekund som den används. Större fläckar tar längre tid att behandla och kostar därför mer än små skintags som tar någon sekund. Det går att ordna bättre pris om flera ska tas bort samtidigt.

Hårstrån som kommer upp enstaka eller några stycken oftast på överläppen eller hakan och under hakan kan man lätt epilera bort. Behandlingen går relativt fort. Se till att strået har några mm så att man kan följa nålen via strået. Med lågfrekvent ström skadar man tillväxtcentret i hårsäcken så att den dör och omöjliggör att nya hårda strån kommer upp. Det krävs 6-8 behandlingar med epilering pa håret har olika växtfaser. 

Konsultation

Oavsett om ni vet vad ni vill ha eller är osäkra går det att boka in sig på en behandling och vi konsultererar under behandlingen. Det går även bra att kontakta mig på mejl info@beautyclinicboras.se eller telefon Beauty Clinic Borås 0708166114.