Jag som driver salongen heter Ann och har varit hudterapeut i över 25 år. I norrland hade jag en egen salong samt jobbade på Storhogna SPA och wellness under en 10 års period. På SPA gjorde jag ansiktsbehandlingar, masserade och hade även vattengympa och yoga pass. Jag hade även pass för privata grupper och landstingspersonal. 

 När vi sedan flyttade ner till Borås drev jag salong ett år i Göteborg men att pendla och ha skolbarn var påfrestande så jag flyttade min verksamhet och hyrde rum på en stor frisersalong i centrala Borås samtidigt som jag undervisade på en gymnasieskola. 

Sedan 2018 har jag salongen mitt i centrum av Borås, i hörnet av stora torget. Här har vi inriktning på att må bra, helheten och hudvården. Jag tycker det är viktigt idag att se hela människan och förstå sambandet mellan hur vi mår, vad vi äter, stress, mindfulness, allt påverkar och allt kan vi påverka. Ibland får vi bara ta lite baysteps för att komma i rätt riktning igen. Skönhet är inte bara det vi ser i spegeln, skönhet är att vara närvarande och att hitta sitt bästa jag. Mitt team med mig som auktoriserad hudterapeut, Anette som massör sedan 20 år och Martin som har sin tandläkarpraktik samt utför Botox gör att vi alla tre är aktiva inom respektive yrke, vi har lååång erfarenhet både med kunder, patienter och behandlingar så vill jag säga att här kan Du känna att Du är i goda och erfarna händer. 

Många lever i en hektisk vardag med mycket ljud och intryck så därför har jag valt att ha salongen tyst och lugn, detta för att Du som kund ska känna att Du står i fokus samt får en stunds avkoppling och skön behandling. Detta är den lilla salongen där Du blir ompysslad och det är ok om Du somnar under behandlingen, om Du gör det ska Du veta att du inte är den första. Så välkommen att boka Din nästa behandling hos ett professionellt team som kommer att ta hand om Dig och vi gör vårt bästa för att Du ska få en lugn och skön stund. Se till att komma i tid till Din behandling och ha gärna telefonen på ljudlöst, för Din egen skull. 

Här är några av de kurser och utbildningar jag har och jag går kontiunerligt vidareutbildningar via SHR, sveriges hudterapeuters riksorganisation, IDI international Derma Institute samt via mina agenturer och leverantörer. 

 • CIDESCO Internationell examen hudterapeut                                 
 • IA Internationell Aestetienne
 • Diplomerad massör
 • Hud och SPAterapeut Gilda skolan
 • Medlem i SHR, Sveriges hudterapeuters riksorganisation
 • Auktoriserad hudterapeut
 • Gesällbrev
 • Cert SpecialiseradHudterapeut samt uppdatering av cert.
 • Elleebana lashlift
 • Plasma utbildning Purebeau Fibroblast grundutbildning, advance samt  masterutbildning, uppdatering av certifikat.
 • IPL utbildning Lux Formosa
 • Mer än 25 års erfarenhet
 • HIFU Högt Intensivt Fokuserat Ultraljud
 • Yin Yoga utbildning och instruktör
 • Reiki master certifierad

Givetvis är Beauty Clinic Borås anslutna till branchorganen som kontrollerar att du får en seriös och trygg behandling

SHR:s ansvar är att verka för ett seriöst och kompetent yrkesutövande med ansvarskänsla. Fokus skall ligga på etik, kvalitet samt kundens säkerhet och trygghet. SHR är idag en viktig faktor för yrket och tar ansvar för både utbildning av hudterapeuter och för slutkonsumentens trygghet samt för kommunikation till allmänhet och myndigheter om hudterapeutens arbete. 

SHR utfärdar auktorisation för sina medlemmar vilket innebär att medlemmarna har en garanterat gedigen utbildning och utför professionella behandlingar. De arbetar efter våra etiska regler och innehar alla behandlingsskadeförsäkring.

Varje år anordnar SHR flertalet vidareutbildningar för sina medlemmar. Som SHR-ansluten hudterapeut har en möjlighet att genomföra test för att erhålla gesäll- och mästarbrev samt certifikat för nålepilation, IPL/laser och specialiserad hudterapeut. SHR  belyser viktiga ämnen och aktuella händelser för hudterapeuter så såsom lagändringar, hygienbestämmelser och nya trender i yrket.

 

Förutom att du vet att du går till en auktoriserad hudterapeut med gedigen utbildning så omfattas du dessutom av en behandlingsskadeförsäkring som träder i kraft om du skulle drabbas av en skada, under behandlingen eller till följd av behandlingen.

SHR utfärdar auktorisation för sina medlemmar vilket innebär att medlemmarna har en garanterat gedigen utbildning och utför professionella behandlingar. De arbetar efter våra etiska regler och innehar behandlingsskadeförsäkring. Du som kund kan således känna dig trygg när du väljer en hudterapeut som är medlem i vårt förbund. SHR representerar den svenska sektionen i CIDESCO.  CIDESCO har som främsta uppgift att ta tillvara och utveckla standard och kvalitet inom hudterapeutyrket och närliggande branscher.  CIDESCO sektion Sverige är den tredje största sektionen efter Japan och Kina.

Vårt emblem är din trygghet – välj en hudterapeut som är medlem i SHR.

 

 

Allt sedan 1956 har SHR medlem i den internationella CIDESCO (Comité International d’Esthétique et de Cosmétologie).

CIDESCO grundades 1946 och har sitt säte i Zürich, Schweiz. CIDESCO har som främsta uppgift att ta tillvara och utveckla standard och kvalitet inom hudterapeut yrket och närliggande branscher. CIDESCO har verksamhet i sammanlagt 40 länder i 6 av världsdelarna.

SHR har den äran att få representera Sverige och vi kan stolt konstatera att CIDESCO sektion Sverige är den tredje största sektionen efter Japan och Kina.

President för CIDESCO är Anna-Cari Gund, hon är svenska och aktiv medlem i SHR.

Utbildningar som erbjuder CIDESCO examen finns både i Sverige och utomlands. I länken här hittar du CIDESCO-godkända skolor i Sverige och övriga världen.

På CIDESCO ´s hemsida kan du läsa mer om verksamhet, utbud och hur din salong kan bli CIDESCO ackrediterad.

År 2010 och 2018 stod SHR som värd för CIDESCO:s årliga världskongress, se film här.