Beauty Clinic Borås är en professionell hudvårdssalong med skräddarsydda och resultatinriktade behandlingar.

På salongen arbetar endast utbildad personal med godkänd auktorisation eller legimitation. Personalen går kontinuerligt påvidareutbildningar och är medlemmar i branschorganisationer som SHR. Vi är anmälda och godkända för att utföra de behandlingar som vi erbjuder. 

Mina märken är professionella och håller hög kvalitet då jag jobbar med både Exuviance professional amerikansk hudvård som bygger på AHA/PHA, BHA och retinol.  Dr Belter är ett tyskt professionellt hudvårdsmärke med egen produktion och forskningslab i Tyskland. Hudvårdsserien har stort sortiment av produkter för alla hudtyper, speciell serie för män/manlig hudvård. De har även en serie för  känslig/rosacea och en väldigt fin antiageserie speciellt framtagen och rekommenderad för kvinnor som kommit in i klimakteriet då den stödjer huden och använder mycket naturliga oljor.

Jag arbetar med Tyska märket av plasma apparatur Purebeau Fibroblast vilket säkerställer god kvalitet på apparaturen och handhavandet. Då jag har gått plasma utbildning både i Sverige och vidareutbildningar i Danmark arbetar jag med flera olika metoder för att få bästa resultat vid plasmalift som ögonlockslyft, under ögonen, överläpp mm. 

Jag kan erbjuda flera olika kemiska peels:

PRX T33 är den nya TCA peelingen med fantastiskt fina resultat redan från första behandlingen med lyster, minskade porer, minskade fina linjer och rynkor. Vill man ha längre hållbarhet rekommenderas en kur på minst 4 behandlingar då man även ser en hudutjämnade effekt ”plumpingeffekt på huden”. Hållbarheten är individuell då det beror på hud man sköter huden i övrigt med hudvård, sol mm. 

Exuviance Retinolpeel är en kraftfull peeling som görs på salong och tvättas av efter 4-8 timmar. Peelingen ger ofta avflagning inom 2-4 dagar. Retinolpeel passar bäst åldrad hud, linjer, pigmenteringar och aknehud. Retinolpeeling är bäst att göra på höst och vinter då man ej ska vara i solen direkt efter behandling. 

Jag erbjuder även IPL permanent hårborttagning, kollagenstimulering, borttagning av kärl samt borttagning av pigmentering. 

Microneedling är en populär behandling med fina resultat. (Även kallat Dermapen, men Dermapen är varumärkesregistrerat och jag använder andra microneedlingpennor)

Microneedling förbättrar

 • Stimulerar kollagenet
 • Uppstramning av huden
 • Fastare hud
 • Reducerar förstorade porer
 • Ger ökad lyster av huden
 • Reducerar pigmenteringar och ålders solfläckar
 • Reducerar rynkor och linjer.

Se utförligare text om mikroneedling och Dermapen under Nyheter /aktuellt

 Jag  brukar rekommendera att man gör en klassisk ansiktsbehandling med ultraljudsrengöring innan microneedling, då det ger ett mycket renare, finare och ännu bättre lystergivande resultat.  Microneedling går att kombinera med AHA -syror och PRX T33 behandling. 

Fokus ligger på dig som kund och vad du vill ha för resultat. Här får du både en lugn skön stund med avkoppling och en resultatinriktad behandling. Jag hjälper dig att plocka fram ditt vackraste jag. 

Jag går kontinuerligt vidareutbildningar och detta är några av de examen jag har. 

 

 • CIDESCO Internationell examen hudterapeut                                 
 • IA Internationell Aestetienne
 • Diplomerad massör
 • Hud och SPAterapeut Gilda skolan
 • Medlem i SHR, Sveriges hudterapeuters riksorganisation
 • Auktoriserad hudterapeut
 • Gesällbrev
 • Cert SpecialiseradHudterapeut samt uppdatering av cert.
 • Elleebana lashlift
 • Plasma utbildning Purebeau Fibroblast grundutbildning, advance samt  masterutbildning, uppdatering av certifikat.
 • IPL utbildning Lux Formosa
 • Mer än 20 års erfarenhet
 • HIFU Högt Intensivt Fokuserat Ultraljud

Givetvis är Beauty Clinic Borås anslutna till branchorganen som kontrollerar att du får en seriös och trygg behandling

SHR:s ansvar är att verka för ett seriöst och kompetent yrkesutövande med ansvarskänsla. Fokus skall ligga på etik, kvalitet samt kundens säkerhet och trygghet. SHR är idag en viktig faktor för yrket och tar ansvar för både utbildning av hudterapeuter och för slutkonsumentens trygghet samt för kommunikation till allmänhet och myndigheter om hudterapeutens arbete. 

SHR utfärdar auktorisation för sina medlemmar vilket innebär att medlemmarna har en garanterat gedigen utbildning och utför professionella behandlingar. De arbetar efter våra etiska regler och innehar alla behandlingsskadeförsäkring.

Varje år anordnar SHR flertalet vidareutbildningar för sina medlemmar. Som SHR-ansluten hudterapeut har en möjlighet att genomföra test för att erhålla gesäll- och mästarbrev samt certifikat för nålepilation, IPL/laser och specialiserad hudterapeut. SHR  belyser viktiga ämnen och aktuella händelser för hudterapeuter så såsom lagändringar, hygienbestämmelser och nya trender i yrket.

 

Förutom att du vet att du går till en auktoriserad hudterapeut med gedigen utbildning så omfattas du dessutom av en behandlingsskadeförsäkring som träder i kraft om du skulle drabbas av en skada, under behandlingen eller till följd av behandlingen.

SHR utfärdar auktorisation för sina medlemmar vilket innebär att medlemmarna har en garanterat gedigen utbildning och utför professionella behandlingar. De arbetar efter våra etiska regler och innehar behandlingsskadeförsäkring. Du som kund kan således känna dig trygg när du väljer en hudterapeut som är medlem i vårt förbund. SHR representerar den svenska sektionen i CIDESCO.  CIDESCO har som främsta uppgift att ta tillvara och utveckla standard och kvalitet inom hudterapeutyrket och närliggande branscher.  CIDESCO sektion Sverige är den tredje största sektionen efter Japan och Kina.

Vårt emblem är din trygghet – välj en hudterapeut som är medlem i SHR.

 

 

Allt sedan 1956 har SHR medlem i den internationella CIDESCO (Comité International d’Esthétique et de Cosmétologie).

CIDESCO grundades 1946 och har sitt säte i Zürich, Schweiz. CIDESCO har som främsta uppgift att ta tillvara och utveckla standard och kvalitet inom hudterapeut yrket och närliggande branscher. CIDESCO har verksamhet i sammanlagt 40 länder i 6 av världsdelarna.

SHR har den äran att få representera Sverige och vi kan stolt konstatera att CIDESCO sektion Sverige är den tredje största sektionen efter Japan och Kina.

President för CIDESCO är Anna-Cari Gund, hon är svenska och aktiv medlem i SHR.

Utbildningar som erbjuder CIDESCO examen finns både i Sverige och utomlands. I länken här hittar du CIDESCO-godkända skolor i Sverige och övriga världen.

På CIDESCO ´s hemsida kan du läsa mer om verksamhet, utbud och hur din salong kan bli CIDESCO ackrediterad.

År 2010 och 2018 stod SHR som värd för CIDESCO:s årliga världskongress, se film här.