IPL - Intensivt Pulserande Ljus

IPL Intensivt Pulserande Ljus används vid olika typer av estetiska behandlingar som att ta bort oönskad hårväxt, ytliga kärl, pigmenteringar, fina linjer, ojämn hudstruktur och kollagenstimulering. Före behandling bör man inte ha varit i solen på 4 v. Huden ska vara så ljus som möjligt, dvs ej solbränd. Man ska inte ta på huden närmsta dygnet efter. Ej träna, basta eller svettas 24 timmar efter behandling. Undvika sol 4 v efter avslutad kur. Använd solskydd. 

KONSULTATION  30 MIN | 300 KR

Summan dras av vid första behandlingen. Vid konsultationen görs hudanalys, fotodokumentation och en behandlingsplan med prisuppgift. Vi gör även en provpuls för att se så att din hud inte får några reaktioner.

I denna behandling är målet att stimulera hudens egna process att nybilda kollagen, förbättra elasticitet och hudstruktur. Man ser även en gradvis förbättring på rodnad, brustna kärl, pigmenteringar, fina linjer och porstorlek. Huden får en jämnare hudton, blir spänstigare och slätare. Behandlingen görs i kur med minst 4 behandlingar med 3-4 veckors mellanrum för optimalt resultat. För att bevara effekten rekommenderas underhållsbehandlingar 1-2 gånger per år. Det slutliga resultatet ses efter ca 3 månader efter avslutad kur.

Boka IPL ansikte Boka IPL ansikte + hals

Man behandlar effektivt med IPL på solskador och pigmenteringar både i ansiktet, på händer och på övriga kroppen. Behandlingarna görs med 4 v mellanrum och det tar ca 1-4 behandlingar beroende på hur mycket pigmenteringar det är. Efter behandlingen ser man hur pigmenteringen blir mörkare och kommer upp för att så småningom försvinna.

Boka konsultation

Ytliga kärl som cuperoser kinder och näsvingar går bra att behandla med IPL. Det tar ca 2-4 behandlingar med 4 v mellanrum. Kärl brukar behöva upprepade behandlingar då kärlen blir synliga igen men resultatet ses direkt efter behandling.

IPL kärl/Akne/Rosacea 1 område ansikte
IPL kärl/Akne/Rosacea 2 områden ansikte
IPL kur 3 ggr 1 område Kärl/Akne/Rosacea

Man kan dämpa rodnad och inflammation av rosacea och få hudrodnad och kärl att minska. Man kan se effekten redan direkt efter första behandlingen, men beroende på omfattning krävs flera behandlingar.

IPL kärl/Akne/Rosacea 1 område ansikte
IPL kärl/Akne/Rosacea 2 områden ansikte
IPL kur 3 ggr 1 område Kärl/Akne/Rosacea

Värmen som uppstår från ljuset frisätter fria syreradikaler som är bakteriedödande på aknebakterien. Med IPL kan man dämpa inflammationen. Antalet behandlingar är individuellt beroende på omfattningen av akne.

IPL kärl/Akne/Rosacea 1 område ansikte
IPL kärl/Akne/Rosacea 2 områden ansikte
IPL kur 3 ggr 1 område Kärl/Akne/Rosacea

IPL är väldigt effektivt vid borttagande av oönskad hårväxt i ansiktet och på kroppen. Ljusets energi sugs upp och absorberas av håret och hårsäcken. Detta ger en värmeökning i hår och hårsäck vilket gör att det dör och kan inte återbilda nytt hår. Behandlingen ger en permanent reducering, men då det finns många hårsäckar krävs flera behandlingar och man kan inte garantera helt hårfritt resultat då hormonella förändringar, medicinering och vissa sjukdomar kan påverka resultatet. Behandlingskur med 6-8 behandlingar med 4-12 v mellanrum rekommenderas. Men antalet behandlingar är väldigt individuellt.

IPL hårborttagning axill/armhåla
IPL hårborttagning bikini

Avbokningsregler:
Ej avbokad tid eller tid avbokad senare än 24 timmar innan behandlingen debiteras med 500 kr.

Så här fungerar IPL

IPL behandlar med kontrollerad uppvärmning av målgrupp genom korta ljuspulser. Jämfört med laser som har en fixerad våglängd arbetar IPL med ett brett spektra av våglängder. Man använder olika filter beroende på vilka våglängder man önskar. Exempelvis rött filter vid hårborttagning, gult vid hudföryngring.

Ljuset söker sig till en målgrupp, såsom melanin när det gäller rött ljus vid hårborttagning. När ljuset absorberas av målgruppen (t ex hårrötter) bildas det värme som förstör cellerna och man får en selektiv förstörelse av målgruppen.

Då bara de hårsäckar som är i växtfas går att ta bort permanent så räcker det inte med bara en behandling då man även har hårsäckar som ligger vilande. I snitt kan man räkna med upp till 8 behandlingar med några veckors mellanrum, beroende på behandlingsområde, för att komma igenom hela cykeln. Det totala antalet hår minskar med ca 30% efter varje behandling.

Lux Formosa tillverkas i Sverige av ett företag med mångårig erfarenhet av IPL. Lux Formosa är mycket säker tack vare att pulsens energi kontrolleras av en energimätare och att filtren tillser att endast de våglängder vi vill använda kommer in i huden.